Wijn

Wij voeren sinds 2014 de wijnen van Quinta dos Vales in de Algarve.

In de toekomst willen dit met andere wijnhuizen gaan uitbreiden. Naast de wijnen voeren we producten die direct gelinkt zijn aan wijn en Portugal. Van zoutschaaltje tot glaswerk, zie de producten in onze online webshop.
Verder kunt U bij ons een wijnproeverij boeken, voor de voorwaarden neem contact met ons op.

Geschiedenis

De wijnbouw in Portugal is het resultaat van eeuwenoude tradities.
Portugal heeft vooral naam gemaakt in Engeland vanaf de 14e eeuw. Destijds waren zij partners in de handel over zee. Toen in het begin van de 18e eeuw Engeland slaags raakte met Frankrijk en de Nederlanden, zocht dat land nieuwe wijngebieden om wijn te kopen. De Engelsen vonden deze wijngebieden onder andere in Portugal, met name de Port- en Madeirawijnen. Voor hen was het drinken van Portwijn een patriottische daad geworden. Franse wijn was immers van de vijand. Nadat de conflicten waren opgelost, gingen de Engelsen weer meer Franse wijn drinken en minder Portugese. Portugal beschikte niet over de financiële middelen om te investeren in haar wijnindustrie.

Na de toetreding tot de EU heeft Portugal de jarenlange achterstand weten in te halen. Daarbij behouden zij hun troef een grote verscheidenheid aan inheemse druiven van goede kwaliteit te exploiteren.